Polityka prywatności

Niniejszy dokument określa politykę prywatności serwisu internetowego Polish Legal Centre (dalej: Serwis), dostępnego pod adresem www.polishlegal.uk. Administratorem Serwisu jest North East International Community Organisation CIC (NEICO CIC), adres: Clavering House, Clavering Place, Newcastle upon Tyne, NE1 3NG (company number 11975492).
Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Serwis.

Informacja o przetwarzaniu danych

Na podstawie art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.4.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO), wskazujemy że:
Jeśli zamierzasz założyć konto użytkownika oraz korzystać z naszych usług – zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z oferowanych usług w pełnym zakresie funkcjonalności.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Administrator Serwisu.
Przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywać się będzie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) i b) RODO i wyłącznie w celach związanych z funkcjonowaniem Serwisu, świadczeniem usług prawniczych oraz, o ile wyrazisz na to osobną zgodę, w celach marketingowych. Po zakończeniu świadczenia usługi zebrane dane poddane zostaną archiwizacji.
Twoje dane osobowe będą przechowywane przez czas świadczenia usługi, a następnie w celach archiwizacyjnych przez okres niezbędny na podstawie przepisów powszechnie obowiązujących w razie kontroli instytucji państwowych.
Posiadasz pełne prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność przetworzenia dokonanego przed takim cofnięciem, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
W sytuacji gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do Information Commissioner’s Office, adres: Wycliffe House Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF.
Podanie przez Ciebie danych osobowych w minimalnym zakresie umożliwiającym nawiązanie kontaktu może być warunkiem rozpoczęcia świadczenia usługi przez Serwis. Ich niepodanie może skutkować niemożliwością świadczenia usługi.
Twoje dane osobowe nie będą przekazywane w wykonaniu usługi świadczonej przez Serwis żadnym odbiorcom. Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich ani organizacji międzynarodowych. Treści publikowane za pośrednictwem Profilu Klienta są poufne i nie udostępniane publicznie. Wgląd do nich ma wyłącznie Administrator.
Uzyskane dane osobowe nie będą przetwarzane w żadnym momencie w sposób zautomatyzowany i nie będą przedmiotem profilowania.
Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z przepisami angielskiego prawa oraz stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.
Zasady przetwarzania danych osobowych umieszczone są także w Regulaminie Serwisu.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”)

Serwis korzysta z plików cookies (tzw. „ciasteczek”). Są to niewielkie pliki, które są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.), m.in. w celu umożliwienia Ci korzystania z wszystkich funkcjonalności Serwisu.
Pliki cookies nie wpływają na funkcjonowanie Twojego urządzenia. W każdej chwili możesz je usunąć korzystając z wbudowanych opcji swojej przeglądarki internetowej.
W tym Serwisie ciasteczka wykorzystywane są do celów:
• zapamiętywania informacji o Twojej sesji
• statystycznych.
• marketingowych
• udostępnienia Ci pozostałych funkcjonalności Serwisu
Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki.

Usługi zewnętrzne

Mając na celu ulepszanie funkcjonowania Serwisu i jego rozwój dopasowany do Twoich potrzeb, Serwis jest zintegrowany z usługą analizującą Twój ruch w Serwisie. Usługę tę wykorzystujemy do celów statystycznych, co pomaga nam lepiej dostosować Serwis do Twoich potrzeb.
Z polityką prywatności Google możesz zapoznać się pod adresem https://www.google.com/intl/pl/policies/privacy. Serwis jest zintegrowany również z usługą marketingową Google.

Kontakt z administratorem

W razie woli kontaktu z Administratorem z jakimkolwiek zapytaniem dotyczącym polityki prywatności czy funkcjonowaniem Serwisu lub świadczeniem usług, należy wysłać maila na adres: office@polishlegal.uk.
Polish Legal Centre
NEICO CIC

(aktualizacja: 07.19)

Pogoda

London
całkowite zachmurzenie
14.1 ° C
15 °
13.3 °
89 %
8.2kmh
97 %
sob
15 °
nie
16 °
pon
18 °
wt
10 °
śr
10 °